פסקי דין אחרונים תקסד"א (תשע"ט)
תקנה 3
תקנה 4
תקנה 9
תקנה 33
תקנה 40
תקנה 60
תקנה 95
תקנה 97
תקנה 130
תקנה 133
תקנה 134
תקנה 145
תקנה 153
תקנה 157
תקנה 161
תקנה 176
תקנה 180
חוק הירושה
סעיף 8
בית הדין הרבני
כתובה
גירושין ואכיפתם
הסכמים, אכיפתם ופרשנותם
חלוקת רכוש
מזונות ילדים
משמורת והסדרי שהות
סדרי דין
סמכויות
כללי
פקודת הנזיקין
סעיף 78 לפקודה
הוצאה לפועל
כללי
עבודה
כללי
תאונת עבודה
בתים משותפים
כללי
נזק לדירה
ועד בית
בנקאות ושטרות
כללי
רשויות מקומיות
כללי
גביית ארנונה
חברת המים
חברת חשמל
ביטוח
כללי
תביעות
תיירות ונופש
חברות תעופה
סוכנות נסיעות
מלונות
חברות ספנות
השכרת נכסים
צימרים
כללי
חוק הנכים
כללי
לשון הרע
כללי
רשלנות
רשלנות עירייה
חברה פרטית
בעלי מקצוע
רשלנות רפואית
שכירות
אחריות תקלות בדירה
הסכם שכירות
דמי שכירות
משפחה
כללי
ספאם ודואר זבל
מסרים שנשלחו לטלפון
מסרים בדואר אלקטרוני
שיחות פרסומת- הודעה מוקלטת
פשיטת רגל
ביטול הליכי פשט"ר
כללי
נזיקין
אדם פרטי
חברה ציבורית
חברה פרטית
כללי
דואר ישראל
חוזים
פגם בחוזה אחיד
חוזה מכר
שיפוצים ובנייה
כללי
תובענה ייצוגית
כללי
מקרקעין
ליקויי בנייה
תיווך
כללי
תביעות רכב
נזקי רכוש
כללי
עסקאות מכר
בריאות
הסרת שיער בלייזר
ביטוחים
דמי חבר
תרופות
הפרות צו הגנת הצרכן
הטבעת סמל שלא כדין
מיסים ומכס
מס הכנסה
מע"מ
כלי רכב
תביעות רכב
השכרת רכב
סוכנות רכב
מכירה קנייה והעברת בעלות
עסקאות מכר
אופטיקה
חברת אופטיקה
מוצרים פגומים
מוצרי חשמל
אחריות
ksp מחשבים
אופניים
מוצרי חשמל
ריהוט
ריהוט
ליקויים בעבודה נגרית
מוצרים פגומים
תיקונים
ביטול עסקה
מוצרי חשמל
מחסני חשמל- אלקטרה מוצרי צריכה...
כלכלה ומזון
מדיה ותקשורת
"הוט" ו- "yes"
בזק
בזק בינלאומי
שירותי לווין
פרטנר תקשורת בע"מ
אתר "יד 2"
נטויז'ן 013-ברק
סלקום ישראל בע"מ
סמייל טלקום בע"מ
פלאפון תקשורת בע"מ
רמי לוי שיווק השיקמה תקשורת בע"מ
עוגמת נפש
משטרת ישראל
קופת חולים
חיובים כספיים
שימוש ללא אישור בכ"א
בעלי מקצוע
אספקת מוצר
שירותים
חיובים בכרטיס האשראי
פלילי
כללי
בוררות
כללי
קניין רוחני
כללי
אזרחי
כללי
מינהלי
כללי
תעבורה
כללי
תכנון ובניה
כללי
ועדת שחרורים
כללי
מבקר המדינה
כללי
עניינים שונים
כללי
ראיות
כללי
אגודות שיתופיות
כללי
מס הכנסה
כללי
עניינים מקומיים
כללי
מכרזים
כללי
אתיקה מקצועית
כללי
בית דין גבוה לצדק
כללי
פירוק
כללי
שותפויות
כללי
תביעות קטנות
כללי
מעצרים
כללי
שירות המבחן
כללי
פסקי דין
תקסד"א (תשע"ט)
תאריך פרסום 21.02.24 |
פסקי דין תיק מס' 16-29387-11-4 (הוצל"פ) החייב נ' הזוכה, נתניה, פורסם באוצר המשפט, 17.07.12
תאריך פרסום 17.07.12 תיק מס' 16-29387-11-4 (הוצל"פ) החייב נ' הזוכה
גם אם לא הייתה המצאה של אזהרה כדין יש להעדיף במקרה זה את עיקרון "הידיעה" על החוב ועל פתיחת הליכי הוצל"פ על פני עיקרון "ההמצאה" של האזהרה. החלטה
לפניי בקשת חייב לבטל את כל הליכים בתיק.
טענות הצדדים: החייב טוען כי כתב אזהרה בתיק הומצא לכתובת ברח' לילינבלום 23 ת"א אצל משרד "ברכה יעוץ מס" שבו עבד. החייב טוען כי בשיחות טלפון עם משרד ב"כ הזוכה ציין בפירוש כי אינו נמצא בכתובת הנ"ל וביקש לשלוח מכתבים לביתו. החייב אינו מפרט מועד שיחותיו עם משרד ב"כ הזוכה. כתובת החייב הינה ברח' האשל 17 חולון וכך גם עודכן בתיק. כתב אזהרה לא הומצא בכתובת המגורים של החייב אלא לכאורה הומצא בכתובת של ת"א כאמור לעיל, לידי פקידה שעבדה במשרד כאשר במעמד זה נכח גם עו"ד שניר בגדדי. לטענת החייב בעת הגעת השליח הוא לא היה במשרד ובכלל הוא לא נמצא יותר במשרד שכן הוא סיים לעבוד כשהוא מסוכסך עם המשרד כבר בתאריך 31.12.10. החייב אינו מעלה טענות נגד עצם החוב. בתיק התקבלו כספים בסך של 18,000 ש"ח בערך. כיום יתרת החוב בתיק עומדת על סך של כ- 9,000 ש"ח. כתב אזהרה מעודכן בתיק ליום 17.1.12 המועד שבו הגיע שליח מטעם הזוכה לכתובת בת"א. לטענת החייב לראשונה נודע לו על התיק כאשר קיבל מכתב לביתו שבו נכתב על עיקול כספים בתיק. החייב אינו מפרט על איזה מכתב מדובר ואינו מצרף העתק מהמכתב. בנוסף, החייב אינו מציין תאריך מדוייק שבו נודע לו כביכול לראשונה על התיק. החייב טוען שפקידת המשרד אינה מורשה לקבל בשמו ובמקומו מסמכי התיק וכי השליח בחר שלא כדין להשאיר את המסמכים מבלי שאף אחד חתם על גבי אישור המסירה. הזוכה אינה מפרטת מדוע כתב אזהרה הומצאה לחייב בכתובת בת"א ולא בכתובת מגוריו בחולון. תצהיר השליח שתומך בתגובה נעדר כל התייחסות לעניין. הזוכה טוענת כי החייב לא צירף שום מסמך המעיד כי הוא מסוכסך עם מקום העבודה. כך למשל, החייב יכל לצרף תלושי שכר עבודה או מכתב פיטורין. לטענת הזוכה פקידת המשרד יצרה קשר עם החייב בנוכחות שליח ועו"ד שנכח במקום וכי לאחר מכן ביקשה מהשליח להשאיר את המסמכים במשרד ואולם עוה"ד הורה לפקידה שלא לחתום על גבי אישור המסירה. הזוכה מוסיפה כי החייב איננו חולק על גובה החוב בתיק.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שצורפו שוכנעתי שהחייב ידע על פתיחת התיק נגדו במעמד המסירה שבוצעה במקום עבודתו וכי מהראיות שהונחו בפניי עולה כי כתב אזהרה הומצאה לידי המזכירה במקום העבודה אשר התקשרה לחייב והודיעה לו על אודות קבלת האזהרה במעמד מסירתה. זאת ועוד, האמור בתצהיר השליח ומה שנכתב על גבי כתב אזהרה קיבל משנה חיזוק דווקא מראיות החייב. מעבר לכך, בתיק ננקטו מספר הליכים ואין לשלול את הסברה לפיה הודעות או החלטות שניתנו בתיק נשלחו על ידי מערכת הוצל"פ לכתובת החייב המעודכנת בתיק. החייב הודה בהודאת בעל דין כי הוא ביקש בפירוש ממשרד ב"כ הזוכה לשלוח מכתבים רק לביתו לאחר שהתברר לו כנראה שמסמכים מגיעים לכתובת בת"א. החייב אינו מפרט מתי נערכו שיחות הטלפון עם משרד ב"כ הזוכה. לא נתן הסבר מניח את הדעת מדוע לא טרח להעביר הודעה בכתב למשרד ב"כ עו"ד בזמן אמת שבה יבהיר את הנאמר על ידו. עו"ד שניר בגדדי שנכח בתאריך 17.1.12 בכתובת בת"א מאשר גרסת השליח אם כי לטענתו ציין בפני השליח כי הוא עו"ד ואין זה נחשב להמצאת כתב בי דין. עוה"ד אינו מכחיש כי ביצוע שיחת טלפיון על ידי המזכירה ואולם לטענתו אינו יודיע עם מי דיברה המזכירה בטלפון. דומה כי כל ההתנהלות שהיתה במשרד "ברכה יעוץ מס" בת"א מקימה חזקה לפיה גם לא המצאה שבוצעה לא הייתה בכתובת החייב הרי הוא ידע כבר במעמד ביצוע המסירה על פתיחת נגדו לכל המוקדם ומיד עם נקיטת הליכים (הליך עיקול חשבון בנק דיסקונט בוצע בחודש 2/12) לכל המאוחר. יצוין כי בתיק נגבו כספים בסך 18,000 ש"ח בערך החל מחודש 2.11 ועד היום. הלכה למעשה, אין מחלוקת שהחייב ידע על קיומו של חוב לזוכה. חשוב לציין כי בשנים האחרונות החל להעשות שימוש בכוח הידיעה של בעל דין תוך ריכוך מה של "כלל ההמצאה", השינוי בגישה נבע מהצורך למנוע ניצול של פגם על ידי בעל הדין כאשר היתה המצאה מהותית. ראו לעניין זה: רע"א 1415/04 סרביאן נ' סרביאן, פ"ד נט (2) 440. ניתן לומר כי הפסיקה החלה לגבש הכרה בכוחה של ידיעת בעל דין על ההחלטה שניתנה בעניינו והתנהגותו לאורה, ליצירת השתק כלפי טענת בעל דין כי נפל פגם בהמצאה בשלב מאוחר יותר. ראה לעניין זה: רע"א 8467/07 אבו עוקסה נ' בית הברזל ואח', (פורסם בנבו 8/7/10).
הנה כי כן, לאחר שבחנתי את כתבי הטענות עולה כי גם אם לא הייתה המצאה של אזהרה כדין יש להעדיף במקרה זה את עקרון "הידיעה" על החוב ועל פתיחת הליכי הוצל"פ על פני עקרון "ההמצאה" של האזהרה.
לפיכך הבקשה נדחית.
אין צו להוצאות. |
|