מחיר הספר |
99.00 ₪ |
לתוכן העניינים של הספר לחץ/י כאן
להשארת הודעה - לחץ/י כאן
לראשונה בארץ ספר מקיף וייחודי בסוגיה המוצאת את ביטוייה, כמעט במרבית ההלכה הפסוקה בנושא פיטורים. למעשה, מוצאים אנו תופעה שבכל הליך של פיטורין, בין שנעשה שימוע ובין אם לאו, בסיכומו-של-דבר הסוגיה מגיעה לבירור בכל סכסוך בפני בתי-הדין לעבודה לערכותיהם.
החשיבות שבספר ייחודי זה שהוא מאיר, לראשונה, את כל נתיבי סוגיה כה אקטואלית כיום, תוך שמובאים דברי הסבר, תמציות פסיקה, דוגמאות רבות וכן לוח של פסיקת פיצויים במקרים שונים ודחיית תביעות פיצויים תוך פירוט נסיבותיו השונות של כל המקרה ומקרה.
הספר אמור לשמש מדריך לגבי כל ההליכים לקראת ביצוע השימוע, התמודדות עם סוגיות שונות בנושא זה וכן ניתוח מקרים שונים בהם היו פגמים בהליך על כל המשמעויות המשפטיות בנדון ועוד. למעשה, הספר נותן מבט עיוני ומעשי על כל נושא השימוע לכל שלוחותיו הן ביחסי עובד-מעביד במגזר הפרטי והן במגזר בציבורי.
הספר מחולק לשבעה שערים: האחד, חלק כללי כולל על השימוע במשפט הפרטי והציבורי ועוד; השני, הליכי השימוע ונוהל שימוע; השלישי, עקרונות יסוד בפסיקת פיצויים על הפרת חובת השימוע; הרביעי, פגמים בהליך השימוע והפיצוי; החמישי, היעדר ישיבת שימוע והפיצוי; השישי, השימוע במגזר הציבורי ובמוסדות דו-מהותיים; השביעי, השימוע בגזרת ההסכם הקיבוצי.
הספר נועד לשמש נתיב אור לכל מי שעיסוקו בדיני העבודה, יחסי עבודה וכן לכל המעסיקים והעובדים בשוק הפרטי והציבורי. למעשה, כל משרד או חברה או גוף ציבורי נדרשים לסוגיה זו לעתים תדירות בבחינת מעשה של יום-יום.
מבין הנושאים שבספר (חלקי):
האזרח מול גוף ציבורי וזכות הטיעון; זכות הטיעון היא זכות יסוד העומדת לאדם מפני פגיעתה של הרשות הציבורית בכלל ובמיוחד בנסיבות של הוצאת עובד לגמלאות ללא הסכמתו; זכות הטיעון ותכלית הליך השימוע; אל מול זכות היסוד של העובד להשמיע טענותיו, במיוחד עת נשקלת אפשרות לסיים העסקתו, עומדת חובת המעסיק להציג בפני העובד הטענות המועלות כלפיו, ולשמוע טיעוניו של העובד בלב נקי ובנפש חפצה, קודם שיקבל הכרעה סופית ובלתי-הדירה בעניינו; נטל ההוכחה; מועד הזימון לשימוע; צורת הזימון (בכתב או בעל-פה ומה עדיף?); דוגמאות לזימון; ישיבת השימוע; ניהול פרוטוקול; הקלטת השימוע; החלטה בתום השימוע; פגמים בהליך השימוע; אי-קיום דרישות פורמליות לישיבת השימוע; קיום ישיבות קודמות והעלאת טענות; פיטורים ללא שימוע; נסיבות בהן אין צורך בשימוע; הסכמת העובד לפיטורים ועוד נושאים רבים אחרים.