מחיר הספר |
299.00 ₪ |
לתוכן העניינים המלא של הספר... לחץ/י כאן
הלכת רע"פ 1611/16 מיום 31.10.18 הביאה שינוי דרמטי בביקורת על הרשות הציבורית בניהולו של ההליך הפלילי בכל שלביו. עיקרה של הלכה חדשנית זו הינה כי טענת "הגנה מן הצדק" תבורר גם במקרים בהם חידלונה של הרשות מתבטא אף בפעולות שלא מזדון. רוצה לומר, פעולות רשות בתום-לב או ברשלנות או מחמת טעות יכולות, בהתחשב בנסיבותיו של המקרה, להביא לביטולו של כתב אישום מחמת הטענה של "הגנה מן הצדק".
מדפי הספרות המשפטית זכו לחיבורים משפטיים תיאורטיים רציניים אולם אף לא אחד כלל מבט כה רחב של פסיקתם העניפה של בתי-המשפט כמובא בספר הזה.
ניתן לומר שפיתוחה של ההלכה הפסוקה זכה לשתי מדרגות חשובות בהיסטוריית ההלכה: האחת, תיקון חוק סדר הדין הפלילי - סעיף 149(10) שהכיר בה באורח חוקתי. השני, הילכת רע"פ 1611/16 מיום 31.10.18.
הטענה זכתה גם לספרות ומאמרים של מומחים בעלי שם שסקרו את הלכה הפסוקה, גלגולה של ההלכה, מקורותיה והתפתחות ההלכה.
לאור זאת, בא החיבור הזה ומקיף לא רק את הסברי ודברי המלומדים אלא גם, לראשונה, את ניתוח ההלכה הפסוקה עד לפסגתה ב- רע"פ 1611/16 הנ"ל וכן עשרות דוגמאות מתוך פסיקת בתי-המשפט לכל ערכאותיהם.
הספר כולל מספר שערי דיון:
האחד, שער הדן בניתוח כל שלבי התנהלות הרשות הציבורית החל משלב החקירה, התלונה, ההחלטה בדבר הגשת כתב אישום סגירת תיק וכלה בהגשת כתב האישום וניהול ההליך. שלבי חקירה המתוארים משמשים בסיס להבנת הנסיבות בהם בית המשפט דן בטענת ה"הגנה מן הצדק" ושיקוליו להיעתר אם לאו.
השני, שער כללי הדן בנגזרותיה של טענת ההגנה מן הצדק. השער דן בפרוטרוט בהסבר וניתוח הילכת 1611/16.
השלישי, שער הדן בסדרי הדין ונטל ההוכחה וכן ביישום הטענה דרך דוגמאות של טענת ההגנה מן הצדק בעיני חוק סדר הדין הפלילי וההלכה הפסוקה.