מחיר הספר |
299.00 ₪ |
להשארת הודעה - לחץ/י כאן.
לתוכן העניינים של הספר - לחץ/י כאן
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 שנכנסו לתוקף בינואר 2021 מהוות נדבך חשוב במטרה להביא לניהול ההליך המשפטי באורח יעיל, מהיר וענייני. התקנות החדשות מציבות אתגר לא קל לעורכי-הדין ולשופטים בניהול ההליך.
על-מנת להפוך את ההליך המשפטי ליעיל מוטלות משימות על עורכי-הדין שעניינן ניסוח כתבי טענות באורח תמציתי ובצורה המודגשת בתקנות החדשות, גילוי הדדי ושקיפות מלאה. כלומר, לקראת הדיון המקדמי יעמדו בפני בית-המשפט מלוא הנתונים על-מנת לכוון את המשך הדיון.
אחד מההליכים המשפטיים בהם אנו נתקלים חדשים לבקרים בבתי-המשפט הן בקשות שונות לביטול פסקי-דין שניתנו בהיעדר, כמו גם ביטולי פסק-דין שבעצם היוו אישור הסכמי פשרה שהיו על-דעת הצדדים וצד עותר לביטולו של פסק-הדין, וכן תביעות לביטול פסקי-דין שהושגו במרמה.
חלק ראשון של הספר עוסק בביטול פסקי-דין שניתנו בהיעדר המהווה נושא במסגרת תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 על הדרכים להגשת בקשות כאלה, כאשר, בעצם, עקרונות מן העבר מהווים את המסננת באמצעותה בתי-המשפט בוחנים כל בקשה ובקשה כזו. בחינה זו נעשית תוך אספקלריה של זכות חוקתית של צד לעשות יומו בבתי-המשפט. ביטול מחמת "חובת הצדק" או מחמת "שיקול-דעת" נבחנים בספר באורח יסודי תוך הבאת דברי הסבר מפורטים ומציות פסיקה של בתי-המשפט לכל ערכאותיהם.
חלק שני של הספר עוסק בשני נושאים אחרים: ביטול פסקי-דין שנתנו תוקף של פסק-דין להסכמי פשרה או ביטול של פסק-דין שהושג במרמה נבחנים כנושאים נפרדים תוך שמובאים דברי הסבר מפורטים בדבר העילות על-פיהם ניתן לבטלם. כמו-כן מובאים פסקי-דין רבים המתארים את הנתיב אותו עשו בתי-המשפט בבואם לבחון אפשרויות ביטול שכאלה.
חיבור זה כולל הסברים (טקסט בוק) תוך הבאת תמציות פסיקה פרי פסיקת בתי-המשפט.