מצטערים, אין לך הרשאה להדפיס.

 

ניתן לרכוש מנוי לאתר בטלפון: 03-6186141.

 

ספרים
או
וגם
או
נקה שדות

שכר עבודה במשפט הישראלי - מבט עיוני ומעשי (חוק הגנת השכר - חוק שכר מינימום - חוק שכר שווה...)

אריאל לוין, עו"ד

פרק י"ב: איסור התניה - סעיף 12 לחוק

עבור לפרק

סעיף 12 לחוק שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו-1996 קובע כדלקמן:

"12.   איסור התניה

זכותו של עובד לפי חוק זה, אינה ניתנת להתניה או לויתור."

הזכות לשכר שווה אינה ניתנת להתניה או לויתור {סעיף 12 לחוק שכר שווה}.

יוזמת תיקון החקיקה בנושא השוואת השכר ננקטה מטעם הממשלה כאשר שרת העבודה והרווחה דאז אורה נמיר הגישה הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד בעד עבודה שוות ערך, התשנ"ה-1995, ובה נכתב:

"עקרון הזכאות לשכר שווה בשל עבודה שוות ערך הוא עקרון יסוד אוניברסאלי מכוח אמנת ארגון העבודה בדבר השוויון בשכר... כיום ברור כי אחד הגורמים לפער בין שכר הנשים לשכר הגברים הוא השכר הנמוך המשולם עבור מקצועות או תפקידים שרוב העוסקים בהם הן נשים... החוק מרחיב את היקף תחולת השוואת השכר הקבועה היום בחוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשכ"ד-1964 בכך שהשוואת השכר תחול לא רק לגבי עבודה שווה או שווה בעיקרה בלבד, אלא גם לגבי עבודה שוות ערך."

{הצעת חוק שכר שווה לעובד ולעובדת בעד עבודה שוות ערך, התשנ"ה-1995, ה"ח 2377, 373}

בסופו של הליך החקיקה גובשה הצעת החוק ונחקק חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו-1996. החוק הרחיב את בסיס הזכאות להשוואת שכר גם לגבי עובד ועובדת המבצעים עבודה שוות ערך. בנוסף, בוטל ההסדר הקודם, שפעל מכוח חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשכ"ד-1964 {ע"ע 1156/04 הומסנטרס בע"מ נ' אורית גורן, תק-אר 2007(4), 400 (2007)}.

עבור לפרק

אני מסכימ/ה לתנאי השימוש באתר

כל הזכויות שמורות לאוצר המשפט הוצאה לאור בע"מ. השימוש באתר הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש ובכפוף לתנאי השימוש באתר (לחץ/י כאן). כניסה לתכנים באתר כמוה כהסכמה לתנאי השימוש באתר. 

למעלה
רוצה שנתקשר? הקלק כאן
הרשמה לניוזלטר!!! הקלק כאן